Ren T4 behandling får dumpekarakter

Kapitel 1 i “Stop The Thyroid Madness” (Thyroxine T4-Only Treatment Gets a Big Fat “F”)  beskriver, hvordan mange patienter mistrives på ren T4 behandling. Udgangspunktet er forfatterens egen familiehistorie. Hvordan først moderen og siden Janie Bowthorpe selv oplever, at ren T4 behandling holder dem tilbage og deres livskvalitet løbende forringes. I forbindelse med sit arbejde for bedre behandling af personer med for lavt stofskifte, har Janie Bowthorpe samlet en lang række symptomer fra personer, der igennem længere tid har været på ren T4 behandling. Den fylder en side i 2 kolonner i bogen. Desuden fremhæver fortatteren 3 ting:

 1. Uanset hvor godt man har det, så finder man sig i symptomer fra en utilstrækkelig behandling.
 2. At “ha det godt” er en subjektiv oplevelse, og personer på ren T4 behandling har en tendens til, at nedsætte deres forventninger til hvad “at ha det godt” er.
 3. Kroppen er ikke beregnet til kun at leve på et lagerhormon (T4).

Er du på ren T4 behandling eller har du været det? Så må du meget gerne skrive dine symptomer ind i kommentarfeltet. Det kan så blive til et billede på hvordan personer med lavt stofskifte har det i Danmark.

Alternativt kryds de symptomer du har oplevet af i listen til højre på siden

7 thoughts on “Ren T4 behandling får dumpekarakter

 1. Jeg vil da gerne give mit besyv med. For 17 år siden fik jeg fjernet hele min skjoldbruskkirtel pga. kræft. Siden da har jeg været på syntetiske hormoner. I en lang periode havde jeg det godt, men begyndte langsomt at få de kedelige symptomer på for lavt stofskifte dog med en tendens til at blive højtkørende. Et underligt mix og meget kedeligt for mig. Da de skiftede indholdet ud i de gamle eltroxin gik det helt galt og jeg fik en kæmpe fysisk nedtur, som jeg stadig døjer med. Jeg lider således af situationsforvirring og glemsomhed i meget stor grad. Invaliderende ledsmerter fremkommer ligeledes ofte. Det er da meget kedeligt når jeg kun er 41 år. Jeg dyrker meget motion og passer på med min kost, spiser virkelig sundt, det er urimeligt at jeg skal være så ramt. Derfor har jeg besluttet at forsøge med naturlige hormoner. Jeg håber det kan hjælpe mig. Tak for jeres indlæg som giver meget mening for mig

 2. Jeg er Eltroxin patient og har mange symptomer… For det første er jeg mentalt et andet menneske end jeg har været før, ude af stand til at gøre noget ved det.. Men er meget bevidst omkring det. Jeg glemmer rigtig meget, det som om alt uden for min daglige rutiner (hvilket jeg kun lige magter) bliver filtreret fra.. Der er ikke længere plads til noget nyt’.
  Jeg har en ømhed i alle mine muskler, har ondt i mine led og mine knogler knaser og brager. Har ondt i hals, kæbe, øre, tænder, hoved, nakke… Jeg får sådan en snurren og prikken i hænderne og arme. Mine hæle gør ondt. Min hvile temp er omkring 36,5 men kan være skyhøjt, når jeg er aktiv. Der skal den mindste smugle aktivitet til så “koger” jeg. jeg sveder helt vildt! Har alle mine år fået sådan et “vågn op” spjæt, når jeg ligger mig til at sove, men nu kan jeg også få sådan et om dagen :-/
  Har problemer med maven, kan også få krampe i maven. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive næste symptom, men prøver – det som om mit hjerte lader sig hurtigt påvirke af hvad jeg laver.. Har i hvertfald aldrig kunne mærke det på den måde før.
  Det som om min liste er uendelig…
  Jeg overvejer i skrivende stund at prøve et alternativt middel eftersom jeg er ved at blive desperat!
  Jeg er pige på 31 har haft en diagnose i 5 år. Men jo mere jeg får læst og studeret så går det op for mig at det har stået på længere…
  Heidi

 3. Vil lige sige fedt man også kan krydse af! Men at den nok er lidt misvisende, eftersom man kun kan afkrydse 30max :-/

 4. Jeg synes også den er misvisende når man kun kan afkrydse i max 30 felter

 5. Enig – Jeg synes også den er misvisende når man kun kan afkrydse i max 30 felter

 6. God undersøgelse. Men enig i ovenstående kommen tarer.

 7. Hvor bliver jeg bare trist…. efter jeg er begyndt at undersøge, hvordan andre med lavt stofskifte har det, er det gået op for mig, at det ikke er mig der er noget galt med, hverken fysisk eller psykisk. Jeg er blevet behandlet med Eltroxin i 23 år nu, men har egentlig aldrig haft det godt – bare udstået livet – følt mig som en hypokonder.
  Jeg ved bare stadigvæk ikke, hvordan jeg skal ændre tingenes tilstand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.