Kontinuitet i patientbehandlingen er under pres.

Et nyt norsk studie har set på sammenhængen mellem at have en fast praktiserende læge eller møde tilfældige læger har stor indflydelse på overlevelsen (Ref 1.)

Det er tankevækkende især set i lyset af nuværende lægemangel, overadministration og hvad det har af indflydelse på patientkontakten. Det er nødvendigt at overveje om det kunne være muligt at ændre på disse forhold.

Personer der har en kronisk sygdom er også udsat for en stor mængde forskellige lægekontakter i deres udredning og senere i deres forløb. Hvilket kan have en meget negativ og dyr effekt. Læs eventuelt denne artikel i Sundhedspolitisk Tidsskrift som understreger betydningen af manglende kontinuitet. (Ref 2.)

Hvad er din holdning til problemet og hvor mange kontakter har du været i forbindelse med i dit behandlingsforløb?

  1. Continuity in general practice as predictor of mortality, acute hospitalisation, and use of out-of-hours care: a registry-based observational study in Norway Hogne Sandvik, Øystein Hetlevik, Jesper Blinkenberg, Steinar Hunskaar British Journal of General Practice 4 October 2021; BJGP.2021.0340. DOI: 10.3399/BJGP.2021.0340
  2. https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/5387-professor-forskning-om-kontinuitet-i-almen-praksis-bor-aendre-sundhedspolitikken.html Læst 22.10.2021 kl 10.14

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.