Bisphenol A og skjoldbruskkirtelfunktionen

Man har i USA undersøgt fødevarer for indhold af Bisphenol A (BPA). Der var ikke i nogen af fødevarerne mere BPA end det var tilladt, men det, der overraskede forskerne, var i hvor mange fødevarer BPA fandtes. Man har længe vidst, at BPA griber ind i skjoldbruskkirtelfunktionen og forstyrrer hormon effekten – BPA reducerer bindingen af T3 på cellerne. For at læse mere er vedlagt en række links til artikler på engelsk:

BPA’s påvirkning af T3: http://jcem.endojournals.org/cgi/content/full/jcem;87/11/5185

Omfanget af BPA i amerikanske fødevarer: http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/es102785d

Referat af ovennævnte undersøgelse: http://news.discovery.com/human/canned-food-bpa.html

Referat af ovennævnte undersøgelse: http://www.endocrineweb.com/news/thyroid-diseases/2958-new-study-reveals-thyroid-disrupting-bpa-found-some-canned-goods

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.